Comença “A Sunday in the Country”

30/06/2017
Comença “A Sunday in the Country”, una trobada entre joves cineastes europeus i experts que se celebra per primera vegada a Mallorca

 

Avui comença “A Sunday in the Country”, una trobada entre joves cineastes europeus i experts de reconegut prestigi del panorama cinematogràfic actual, coorganitzada per la Illes Balears Film Commission i l’Acadèmia de Cine Europeu, que se celebra per primera vegada a Campos (Mallorca) del 30 de juny al 3 juliol, coincidint amb l’Atlàntida Film Fest.

 

El projecte reuneix 15 cineastes europeus -5 d’ells, balears-, amb tres experts que, durant el cap de setmana, assessoraran i compartiran experiències amb els participants. L’encontre és una gran oportunitat per debatre, aprendre, inspirar-se, intercanviar idees i fer nous contactes amb professionals de diferents països europeus, i compleix amb dos dels objectius de la Illes Balears Film Commission: facilitar la coproducció internacional i promocionar les Illes Balears com a espai per a rodatges.

 

"A Sunday in the Country" s'ha celebrat anualment des de l'any 1995 a països com Alemanya, Polònia, Dinamarca, Àustria, Islàndia, Suècia, Croàcia i Malta, entre d'altres.

 

Participants de les Illes Balears i europeus

 

A principis de maig, la Illes Balears Film Commission va obrir una convocatòria dirigida a cineastes i productors joves de les Illes Balears per participar al projecte “A Sunday in the Country”. Els requisits eren ser director o productor jove resident o nascut a les Illes Balears i tenir un nivell d’anglès mitjà. També es valorava haver fet un màxim de dos curtmetratges i/o un llargmetratge. Es van rebre 15 candidatures, de les quals l’European Film Academy en va seleccionar 5: Ferran Bex, Carles Bover, Miguel Eek, Laia Foguet i Carles Jofre.

 

Els 10 cineastes europeus provenen de 10 països diferents. Són: Roberto de Paolis (Itàlia), Marija Dimitrova (Macedònia), Anton Källrot (Suècia), Anna Koch (Alemanya), Ricardo Leite (Portugal), Marie Monge (França), Eva Riley (Escòcia, Regne Unit), Ana-Felicia Scutelnicu (Moldàvia), Ena Sendijarevic (Bosnia i Hercegovina) i Shady Srour (Israel).

 

 

Experts de prestigi del panorama cinematogràfic europeu

 

Els tres professionals de prestigi que assessoraran i compartiran experiències amb els participants durant l’estada són:

  • Jorge Guerricaechevarría, guionista de moltes de les pel·lícules d’Àlex de la Iglesia i Daniel Monzón, i Premi Goya pel guió de “Celda 211”

  • Christophe Leparc, director de la Quinzaine des Réalisateurs de Cannes i director de CINEMED, Festival Internacional de Cinema Mediterrani de Montpellier.

  • Jani Thiltges, cofundador i director de de Samsa Film (Luxemburg) i productor de més de 60 llargmetratges europeus

 

També participaran el mallorquí Jaume Ripoll, membre de l’European Film Academy i director de l’Atlantida Film Fest, i Àngela Bosch, també membre de l’European Film Academy i coordinadora de la IBFC.

 
Aquí podeu escoltar el reportatge d'IB3 Ràdio

Darreres Notícies

Una delegació balear formada per professionals del sector audiovisual de les Illes Balears assisteix al Festival Internacional de Cinema de Berlín 2019


La Conselleria de Cultura presenta el Cicle “Converses entorn de les Indústries Culturals i Creatives”


Jornades formatives sobre finançament audiovisual


La Conselleria de Cultura dona suport a les jornades professionals del festival Ibiza Cine Fest