Comença “A Sunday in the Country”

30/06/2017
Comença “A Sunday in the Country”, una trobada entre joves cineastes europeus i experts que se celebra per primera vegada a Mallorca

 

Avui comença “A Sunday in the Country”, una trobada entre joves cineastes europeus i experts de reconegut prestigi del panorama cinematogràfic actual, coorganitzada per la Illes Balears Film Commission i l’Acadèmia de Cine Europeu, que se celebra per primera vegada a Campos (Mallorca) del 30 de juny al 3 juliol, coincidint amb l’Atlàntida Film Fest.

 

El projecte reuneix 15 cineastes europeus -5 d’ells, balears-, amb tres experts que, durant el cap de setmana, assessoraran i compartiran experiències amb els participants. L’encontre és una gran oportunitat per debatre, aprendre, inspirar-se, intercanviar idees i fer nous contactes amb professionals de diferents països europeus, i compleix amb dos dels objectius de la Illes Balears Film Commission: facilitar la coproducció internacional i promocionar les Illes Balears com a espai per a rodatges.

 

"A Sunday in the Country" s'ha celebrat anualment des de l'any 1995 a països com Alemanya, Polònia, Dinamarca, Àustria, Islàndia, Suècia, Croàcia i Malta, entre d'altres.

 

Participants de les Illes Balears i europeus

 

A principis de maig, la Illes Balears Film Commission va obrir una convocatòria dirigida a cineastes i productors joves de les Illes Balears per participar al projecte “A Sunday in the Country”. Els requisits eren ser director o productor jove resident o nascut a les Illes Balears i tenir un nivell d’anglès mitjà. També es valorava haver fet un màxim de dos curtmetratges i/o un llargmetratge. Es van rebre 15 candidatures, de les quals l’European Film Academy en va seleccionar 5: Ferran Bex, Carles Bover, Miguel Eek, Laia Foguet i Carles Jofre.

 

Els 10 cineastes europeus provenen de 10 països diferents. Són: Roberto de Paolis (Itàlia), Marija Dimitrova (Macedònia), Anton Källrot (Suècia), Anna Koch (Alemanya), Ricardo Leite (Portugal), Marie Monge (França), Eva Riley (Escòcia, Regne Unit), Ana-Felicia Scutelnicu (Moldàvia), Ena Sendijarevic (Bosnia i Hercegovina) i Shady Srour (Israel).

 

 

Experts de prestigi del panorama cinematogràfic europeu

 

Els tres professionals de prestigi que assessoraran i compartiran experiències amb els participants durant l’estada són:

  • Jorge Guerricaechevarría, guionista de moltes de les pel·lícules d’Àlex de la Iglesia i Daniel Monzón, i Premi Goya pel guió de “Celda 211”

  • Christophe Leparc, director de la Quinzaine des Réalisateurs de Cannes i director de CINEMED, Festival Internacional de Cinema Mediterrani de Montpellier.

  • Jani Thiltges, cofundador i director de de Samsa Film (Luxemburg) i productor de més de 60 llargmetratges europeus

 

També participaran el mallorquí Jaume Ripoll, membre de l’European Film Academy i director de l’Atlantida Film Fest, i Àngela Bosch, també membre de l’European Film Academy i coordinadora de la IBFC.

 
Aquí podeu escoltar el reportatge d'IB3 Ràdio

Darreres Notícies

Publicada la convocatòria de subvencions per a la producció i coproducció audiovisual balear per als anys 2018 i 2019


Cinc dones cineastes analitzen el paper de la dona en el cinema i l’audiovisual dins el festival “El dia més curt - La festa del curtmetratge”


Felicitats a l’equip d’”Incerta glòria” d’Agustí Villaronga i de “Woody & Woody”, nominats als premis Goya 2018


Premis de creació audiovisual