Comença la segona edició del Festival de Cinema de Menorca

13/07/2017
El 14 de juliol comença el Festival de Cinema de Menorca, una de les cites culturals imprescindibles de l’estiu menorquí. L’illa es converteix durant una setmana en l’escenari idoni on poder repensar la producció internacional i en una oportunitat per disfrutar del millor cinema a l’aire lliure, amb una selecció de pel·lícules que cerca oferir un cinema fresc i compromès.

El festival s'ha presentat aquest dimarts amb un avançament de la programació i del contingut. Una de les novetats d’aquesta segona edició és que enguany el Festival estableix dues de les seves seus a Maó i incrementa la programació de produccions balears.

«Parlar d'estiu és parlar de cinema gràcies al Festival de Cinema de Menorca”, ha remarcat durant la presentació Miquel Àngel Maria, conseller de Cultura del Consell Insular de Menorca, i ha afegit que "Aquest festival obri un camí per a convertir Menorca en un plató de cinema, a més de programar activitats culturals tot l’any, per a tots els públics i amb llenguatges diversos”. A més, afirma que: “Menorca ha estat la seu de diversos rodatges cinematogràfics durant els últims anys i volem continuar donant suport a aquesta indústria per a l’illa”

Per altra banda, la consellera de Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur, ha manifestat que “el Festival és una iniciativa digna de suport per part de la línia d' ajudes que gestiona l’Institut d’Estudis Baleàrics a través de l'Illes Balears Film Commission". Ha destacat que moltes de les produccions balears que es projectaran al festival compten amb el suport de la seva conselleria i que volen seguir apostant pels realitzadors balears. Ha conclòs dient que “el festival és una prova de la col·laboració institucional de diferents àrees de l’administració i és molt positiu que es programin pel·lícules realitzades a l’arxipèlag".

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Ciutadella, Josep Juaneda, ha destacat que “el festival omple els carrers de cinema i cultura, transformant tota la ciutat durant la tercera setmana de juliol" Ha destacat que "l’esdeveniment és viu tot l’any i permet que el públic gaudeixi d'una programació cultural diversa”.

Héctor Pons, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Maó, ha manifestat que el festival té el suport de la ciutat, car aquest any s’han obert dues localitzacions noves, el Pati de Sant Francesc del Museu de Menorca i l’Orfeó Maonès, i esperen continuar col·laborant amb l’organització per omplir més seus els anys vinents.  La directora del festival, Inés Garrell, ha agraït el suport, tant de les institucions com de les entitats i empreses que han fet possible el festival.

Moltes són les novetats d'aquest any, com la integració de diverses disciplines culturals (circ, teatre, dansa i arts visuals) que seran presents durant tot el festival. L’espai professional SomDones tindrà com a protagonistes les dones i el seu rol a la indústria audiovisual i la tecnologia. Així, Emma Suárez, Maria Ripoll, Anna Petrus, Laia Foguet, entre d'altres, intentaran descobrir les claus per a trobar el camí cap a la igualtat de gènere.

Per altra banda, els apartats oficials, Balears en curt i Illes en Curt, tindran cinc seccions, un notable increment respecte a l’any passat, una clara aposta del festival pel format i la producció balear. Illes en Llarg comptarà amb nou pel·lícules acuradament escollides, entre les que destaquen Sutak, i Estiu de 1993, que es projectaran a la plaça de la Catedral de Ciutadella, i Tortuga Roja que s'exhibirà a Líthica el 20 de juliol.

L’anunci oficial, de Macià Florit, es podrà veure a partir del 4 de juliol per IB3 Televisió (mitjà oficial del festival) i a la web http://festivalmenorca.com/es/

 

Darreres Notícies

Una delegació balear formada per professionals del sector audiovisual de les Illes Balears assisteix al Festival Internacional de Cinema de Berlín 2019


La Conselleria de Cultura presenta el Cicle “Converses entorn de les Indústries Culturals i Creatives”


Jornades formatives sobre finançament audiovisual


La Conselleria de Cultura dona suport a les jornades professionals del festival Ibiza Cine Fest