El Festival de Cinema de Menorca aposta pel cinema fet a Balears

19/07/2017
En aquesta segona edició s’han programat dues sessions de curts fets a Balears i un avançament d’imatges de dos llargmetratges rodats a les illes aquest any.

El festival pretén potenciar i donar suport als creadors balears amb l’objectiu de crear una finestra permanent d’exhibició dels millors curts de l’any.

Després d’una acurada selecció, seran deu els curtmetratges –repartits en dues sessions– que participaran a una de les seccions competitives: Balears en Curt.

També es presentaran dues peces audiovisuals per a tancar cada sessió: “Punta Nati, el batec de les pedres”, i “El misteri de les Taules”.

El jurat format per Emma Suárez, José María Riba i Diane Malherbe haurà de visionar i treballar durament per escollir el guanyador que es donarà a conèixer a la gala de cloenda el dissabte 22 de juliol a les 21.30 a la Plaça de Catedral de Ciutadella.

Marc Recha, director de “La vida lliure”, un llargmetratge rodat a Menorca, ens presentarà un clip realitzat per Macià Florit d’imatges en exclusiva de la pel·lícula. Això serà el 20 de juliol a les 21.30 a Lithica. El 21 de juliol serà el torn de “Formentera Lady”, òpera prima de Pau Durà rodada a Formentera. El productor David Ciurana presentarà algunes imatges exclusives del film a les 21.30 a la Plaça de la Catedral.

Aquesta secció compta amb el suport institucional de l’Illes Balears Film Commission i de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, així com de la Conselleria de Cultura del Consell Insular de Menorca, que aposten decididament per la industria audiovisual balear.

Aquesta és la programació de Balears en Curt i que comptarà amb la presència de alguns dels seus directors:

Sessió 1 – Dijous 20 de juliol, 19 hores – Cinemes Canal Salat de Ciutadella

Hasta que llegó su hora · Javier Silvestre Sáez · 2017 · 9 min.

Talia · Toni Bestard · 2017 · 20 min.

Streetlight Anxiety · Marta Grimalt Canals · 2016 · 7 min.

La melodía del mal · Miguel Ángel Durán Más · 2016 · 15 min.

Epistolar · Txema Lirón de Robles · 2016 · 17 min.

- Presentació Punta Nati, el batec de les pedres · Damià Coll · 9 min.

 

Sessió 2 – Divendres 21 de juliol, 19 hores – Cinemes Canal Salat de Ciutadella

Sa terra · Borja Zausen · 2016 · 18 min.

Las cosas de mi hija · Bernardo Arzayus Pereáñez · 2016 · 15 min.

Woody & Woody · Jaume Carrió · 2017 · 12 min.

Cartas boca abajo · Mateo Nicolau de las Moras · 2017 · 12 min.

Su · Laia Foguet · 2016 · 12 min.

- Presentació El misteri de les Taules · Alexis Racionero · 9 min.

 
 

Darreres Notícies

La Conselleria de Cultura a través de l'Illes Balears Film Commission col·labora en la celebració d'El Dia Més Curt amb una jornada professional


La Conselleria de Cultura felicita les tres nominacions de les Illes Balears als Premis Goya 2019


La Conselleria de Cultura, a través de l'IEB i l'IBFC, organitza un taller sobre guió cinematogràfic, juntament amb la Mallorca Film Commission, a càrrec de Miguel Machalski


L'Illes Balears Film Commission participa en la fira de localitzacions Focus London, que enguany celebra la seva quarta edició