Fira B! acosta la música i el cinema amb la col·laboració de la IBFC

04/09/2017
Del 20 al 24 de setembre tendrà lloc a Palma Fira B!, el Mercat Professional de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears. La trobada té com a principal objectiu donar a conèixer les darreres i més representatives creacions dels artistes illencs, mitjançant una atractiva programació adreçada a programadors, artistes i públic en general. Més enllà de les representacions escèniques, Fira B! dóna molta importància als espais de trobada entre artistes i programadors, per tal d'afavorir la col·laboració i creativitat entre els diferents col·lectius presents a la trobada.

És en aquesta vessant d’activitats professionals on el cinema també hi té cabuda, perquè la música és un aspecte clau a les produccions audiovisuals i una indústria amb moltes possibilitats. La Illes Balears Film Commission participa en una jornada de formació i diàleg dedicada a la composició musical en els mitjans audiovisuals que comptarà amb ponents de primera línia que reflexionaran i obriran debat sobre aquesta indústria des de diferents perspectives. La sessió continuarà amb una trobada informal que té l’objectiu d'esdevenir espai de networking entre músics, compositors i professionals del món de l’audiovisual que es dediquen o que es vulguin dedicar al món de la música per a produccions audiovisuals.

- Títol de la jornada: La composició musical en els mitjans audiovisuals

- Lloc i hora: Divendres 22, de 16.00 a 17.30 h / Aula 1. Centre de Cultura Sa Nostra

- Contingut: Presentació i debat sobre el significat i la importància de la música en el context de l’audiovisual, on els ponents reflexionaran des de la seva perspectiva de productor, director i compositor, sobre els seus reptes creatius, pràctics i econòmics de la composició de bandes sonores cinematogràfiques i música per a televisió i publicitat.

- Presentació i moderació: Àngela Bosch, coordinadora de la Illes Balears Film Commission.

- Ponents: Miquel Àngel Aguiló (compositor), Toni Bestard (director), Cesc Mulet (productor) i Ivan Capillas (compositor).

- Participants: Sessió oberta a tots els acreditats a les Jornades Professionals.

 

Informació sobre els ponents

Ivan Capillas és compositor i director d'orquestra especialitzat en cinema i audiovisual. És membre de l'Acadèmia del Cinema Català i durant la seva carrera ha rebut nombrosos reconeixements internacionals per les seves bandes sonores, destacant nombrosos premis i nominacions tant a Estats Units (Hollywood Music in Media Awards, Prestige Film Awards, Accolade Awards, ...) com a Europa (Jerry Goldsmith Awards, MundoBSO Awards, FIMUCITE Awards, ISFMF AWARDS, Aubagne International Film Festival Awards, ...). Actualment treballa en diferents projectes a Espanya i Estats Units.

Miquel Àngel Aguiló és un músic amb formació a Palma, Barcelona i Holanda. Ha format part de diverses formacions de càmera. Es dedica a la composició, centrant-se en el món de les bandes sonores. Els seus treballs van des de bandes sonores originals a músiques per a espectacles teatrals, espectacles de gran format, cabaret, multimèdia o espots. El 2011 fou nominat als Premis Escènica per “No te’n riguis de Rimbaud”, i el 2012 rebé el Premi a la Millor Música del mateix certamen.

Toni Bestard és un destacat cineasta i productor mallorquí. Els seus treballs han rebut més de 150 premis, tres nominacions als Premis Goya i prop de 600 seleccions oficials arreu del món. El seu primer llargmetratge, El perfecto desconocido va rebre el Premi a la Millor Òpera Prima Internacional al Festival de Galway (Irlanda). El seu segon llargmetratge documental, I am your father (2015), codirigit amb Marcos Cabotá, va ser nominat al Millor Llargmetratge Documental als Premis Goya, Premis Jose María Forqué i als Premis del Círculo de Escritores Cinematográficos de España.

Cesc Mulet és director, guionista i productor a La Perifèrica, una productora mallorquina fundada el 1997, especialitzada en documentals creatius, televisió i cinema, amb especial interès per la cultura i el món de l'art. Ha produït programes televisius, espots publicitaris i corporatius, vídeos artístics, clips musicals, quatre llargmetratges i més de quinze documentals, alguns seleccionats al NY International Independent Film Festival, al Festival International du Film sur l'Art (FIFA) de Montreal i al Festival Internacional de Cine y Patrimonio de Múrcia.


Més informació sobre Fira B! http://www.firab.org/ca/

Darreres Notícies

Una delegació balear formada per professionals del sector audiovisual de les Illes Balears assisteix al Festival Internacional de Cinema de Berlín 2019


La Conselleria de Cultura presenta el Cicle “Converses entorn de les Indústries Culturals i Creatives”


Jornades formatives sobre finançament audiovisual


La Conselleria de Cultura dona suport a les jornades professionals del festival Ibiza Cine Fest