Les conselleries de Turisme i Cultura convoquen les ajudes per a la promoció del territori balear com a espai per a rodatges

13/11/2018
La convocatòria, derivada de l’Acord Marc de col·laboració entre l'Institut d'Estudis Baleàrics i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears, és de 100.000€

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports tramitarà i gestionarà les ajudes per promoure les Illes Balears com espai per a rodatges audiovisuals, mitjançant una convocatòria de l’Institut d’Estudi Baleàrics (IEB) que cobreix despeses de viatges i allotjaments. La Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme, per la seva banda, hi aporta la dotació de 100.000 €.

Aquesta convocatòria deriva del conveni entre l'Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), signat per les seves presidentes, Fanny Tur i Isabel M. Busquets. L'AETIB hi aporta els 100.000 € i l'IEB és l’encarregat de convocar la línia de subvenció, rebre les sol·licituds, avaluar-les i resoldre’n la seva concessió, comprovant la justificació de les subvencions atorgades.
 
La convocatòria d’aquestes ajudes té per objecte promocionar el territori balear com a espai per a rodatges i per a la millora del posicionament turístic de les Illes Balears, durant el període comprès entre els dies 1 de gener i 30 de novembre de 2018.
 
S’estableix una línia de subvenció que dona suport a la mobilitat derivada d’aquells rodatges audiovisuals que contribueixen a la promoció del paisatge, la cultura i el patrimoni històric i natural de les Illes Balears, on s’inclouen les despeses següents:
 
- Serveis de transport aeri, marítim o terrestre de persones/vehicles: compra de passatges/bitllets i el lloguer de vehicles, transport discrecional o vehicles de suport (no s'inclou el lloguer de vaixells, avions o trens).
 
- Serveis d'allotjament en règim de mitja pensió en hotels, aparthotels, hotels rurals, agroturismes, albergs, refugis o qualsevol allotjament reglat: lloguer d'habitació.
 
El termini de presentació de les sol·licituds a les ajudes està obert fins al proper 22 de novembre. L’import màxim anual que es pot concedir per sol·licitant i projecte és de vint-i-cinc mil euros (25.000 €).

Publicació de la convocatòria en el BOIB

Darreres Notícies

Una delegació balear formada per professionals del sector audiovisual de les Illes Balears assisteix al Festival Internacional de Cinema de Berlín 2019


La Conselleria de Cultura presenta el Cicle “Converses entorn de les Indústries Culturals i Creatives”


Jornades formatives sobre finançament audiovisual


La Conselleria de Cultura dona suport a les jornades professionals del festival Ibiza Cine Fest