“Nàufrags de l’Evolució” seleccionat al Wildlife Conservation Film Festival de Nova York

05/05/2017
El documental menorquí “Nàufrags de l’Evolució”, dirigit per Toni Escandell i coproduït per Paleàrtica Films i IB3 Televisió, ha estat seleccionat al Wildlife Conservation Film Festival (WCFF), un festival especialitzat en naturalesa i vida salvatge que celebrarà la seva 7ª edició els dies 19-29 d’octubre a Nova York. El festival és un punt de trobada per reconeguts cineastes i científics d’arreu del món que treballen per la preservació de la biodiversitat a nivell global.

 

“Nàufrags de l’evolució” és un documental de 52 minuts rodat a l’illa de l’Aire, un illot costaner de Menorca, que descobreix l’espectador una increïble història de supervivència mai abans contada: la relació extraordinària entre una planta anomenada Rapa Mosquera i la sargantana endèmica d’aquest Illot. A més, durant el rodatge es descobreixen esdeveniments fins ara mai descrits ni filmats, que han estat noticia en el món de la ciència.

 

Gràcies a l’assessorament de la Illes Balears Film Commission, el documental va ser presentat a l’última edició del Festival Sunny Side of the Doc (La Rochelle, França), on va aconseguir distribució nacional i internacional amb l’empresa Treeline Distribucion. A més, el passat mes de febrer el prestigiós canal de televisió francès ARTE va adquirir els drets d’emissió per França i Alemanya, convertint-se en la primera productora de Balears que ha signat amb el canal esmentat.

 

El realitzador Toni Escandell compta amb més de 25 anys d’experiència en rodatges de natura. Ha treballat per a la BBC a la sèrie “Life in Cold Blood” de Sir David Attenborough. La seva productora, Paleàrtica Films, ha produït més de 60 documentals i és l’autora de l’exitosa sèrie de naturalesa “Balears Salvatge”, emesa per IB3 i TVC.

Darreres Notícies

Publicada la convocatòria de subvencions per a la producció i coproducció audiovisual balear per als anys 2018 i 2019


Cinc dones cineastes analitzen el paper de la dona en el cinema i l’audiovisual dins el festival “El dia més curt - La festa del curtmetratge”


Felicitats a l’equip d’”Incerta glòria” d’Agustí Villaronga i de “Woody & Woody”, nominats als premis Goya 2018


Premis de creació audiovisual