Presència balear al festival i al mercat audiovisual del DOCS Barcelona

10/05/2017
El Festival Internacional de Documentals DOCS Barcelona, que celebra la seva vintena edició entre els dies 18 i 28 de maig, comptarà enguany amb una destacada presència de les Illes Balears, tant al festival com a les activitats d’indústria.

Per una banda, el documental “La Llave Dalí”, dirigit per David Fernàndez i produït per Mallorca Video, ha estat programat a la “Secció Especial” del festival. Es projectarà el divendres 26 a les 18:00 a la Sala Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). El mateix divendres a les 19:30, la Illes Balears Film Commission patrocinarà un espai d’indústria i networking “After Pitch” per promocionar produccions i projectes de les Illes Balears, davant de més de 200 professionals de la indústria documental de tot el món i les seves institucions.

Quant al mercat, cal destacar la selecció del projecte de documental “Milicianas”, codirigit per Tània Balló i Jaume Miró, i coproduït per la productora mallorquina Cinètica juntament amb Nina Films i TV3, als Speed Meetings, per tal de cercar finançament i coproductors internacionals. La productora Mallorca Video també ha estat seleccionada a aquesta activitat amb el projecte “I am too Salvador Dalí”. Els Speed Meetings són un mercat de finançament i promoció, on els 40 projectes triats mantenen reunions individuals de 15 minuts a porta tancada amb finançadors internacionals, seleccionats prèviament segons les preferències i necessitats dels projectes. Seran els dies 25 i 26 de maig,

Finalment, dos projectes balears també han estat seleccionats al Taller de Desenvolupament, que tindrà lloc els dies 25 al 28 de maig, i està dirigit a directors i productors que tinguin un documental en fase de desenvolupament: “La tragèdia del Chanzy”, de Dani Bagur i producció de Kiko Domínguez, de la productora menorquina Empàtic; i “La lista”, de la directora i productora mallorquina Maria Calafat (Lequerica Films). Carles Bover, cineasta mallorquí, també ha estat acreditat com a observador al taller.

Darreres Notícies

Una delegació balear formada per professionals del sector audiovisual de les Illes Balears assisteix al Festival Internacional de Cinema de Berlín 2019


La Conselleria de Cultura presenta el Cicle “Converses entorn de les Indústries Culturals i Creatives”


Jornades formatives sobre finançament audiovisual


La Conselleria de Cultura dona suport a les jornades professionals del festival Ibiza Cine Fest